Ponorné čerpadlá

Ako správne vybrať ponorné čerpadlo

Výber správneho čerpadla môže byť zložitý proces, najmä pre tých, ktorí s tým nemajú skúsenosti. Tento komplexný sprievodca vám pomôže pochopiť základné parametre a faktory, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere ideálneho čerpadla pre vaše potreby. Či už potrebujete čerpadlo na zavlažovanie záhrady, zásobovanie domácnosti pitnou vodou alebo iný účel, tento článok vám poskytne užitočné informácie a praktické rady.

Celý článok
Čistenie podlahového kúrenia a radiátorov

9 dôvodov, prečo čistiť kúrenie v lete

Poznáte tajomstvo efektívneho a dlhotrvajúceho vykurovacieho systému? Je ním pravidelné čistenie a údržba. A najlepší čas na to? Leto! Tu je 9 dôvodov, prečo by ste mali konať práve teraz.

Celý článok
Dezinfekcia rozvodov pitnej vody

Čo je termická dezinfekcia a aké sú jej riziká?

Nesprávne vykonaná termická dezinfekcia nie je len strata peňazí, ale aj časová a technická záťaž. Voda sa síce prehreje, systém degraduje, no baktérie sa často nezničia. Prehriatie zásobníka je v mnohých prípadoch viac programom “legionella” než “antilegionella”. Aj keď sa v zásobníku baktérie zničia, nesprávne navrhnuté rozvody teplej vody umožnia Legionelle rásť na koncových miestach, kde teplota vody dosiahne ideálnych 40-50°C.

Celý článok
Dezinfekcia rozvodov pitnej vody

Rodičia, pozor na legionellu – ako ochrániť deti na letných táboroch

Leto je obdobím, kedy deti často cestujú na výlety, tábory a detské zájazdy. Ako rodičia sa snažíme zabezpečiť, aby mali naše deti čo najlepšie a najbezpečnejšie zážitky. Jedným z kritických aspektov, ktorý by sme nemali podceňovať, je kvalita vody v ubytovacích zariadeniach. Legionella, nebezpečná baktéria, ktorá sa môže šíriť vodou, predstavuje reálne riziko, ktoré môže ohroziť zdravie našich detí. Preto je dôležité, aby sme ako rodičia aktívne kontrolovali a overovali hygienické podmienky v miestach, kde sa budú naše deti zdržiavať.

Celý článok
Dezinfekcia rozvodov pitnej vody

Ako Slovensko zaostáva v prevencii legionárskej choroby

Sedíte v pohodlí svojho domova, keď zrazu počujete v televíznych správach alebo čítate na internete o novom výskyte nebezpečných baktérií v pitnej vode nemocnice. Ako je možné, že sa baktérie objavili v pitnej vode, ktorá by mala byť prísne kontrolovaná? Nikdy ste o takých baktériách nepočuli, no teraz je to veľký problém. V zahraničí existuje množstvo riešení a kontrol na zabezpečenie bezpečnej vody. Ale ako je na tom Slovensko? Sme pripravení na boj proti baktériám v pitnej vode a vieme vôbec, kde začať? Odpoveď vás môže prekvapiť, a bohužiaľ, možno ani nie…

Celý článok
Dezinfekcia rozvodov pitnej vody

Ako sa brániť voči Legionelle? Analýza rizík vám poskytne odpovede

Analýza rizík Legionella je systematický proces identifikácie, hodnotenia a riadenia potenciálnych zdrojov nákazy baktériou Legionella v budovách s vodným systémom. Jej cieľom je minimalizovať riziko šírenia tejto baktérie a predchádzať vzniku legionárskej choroby, ktorá môže mať vážne až fatálne následky pre ľudské zdravie.

Celý článok
Na stránke už nie sú ďalšie príspevky.
Simplifying IT
for a complex world.
Platform partnerships