RIEŠENIA

Dezinfekcia rozvodov pitnej vody

Objednať analýzu potrubia

Odstránenie vodného kameňa z potrubia bez použitia chémie

Odstránenie baktérií z potrubia teplej a studenej vody


Eliminácia sfarbenia vody a vyplavovania nečistôt železa a mangánu. 

Zabezpečíme Vám čistenie a dlhodbú dezinfekciu potrubia bez použitia toxických látok

Odstránenie sfarbenia vody

Voda zo studne, či dlho nepoužívaná voda môže v potrubí nabrať nepríjemné sfarbenie, ktoré je často spôsobené kontamináciou baktériami alebo riasami. Rozvody vypláchneme a vydezinfikujeme aby sme zabránili ďalšiemu sfarbeniu vody.

Vysoká účinnosť dezinfekcie

Naša dezinfekcia PolyPIPE je ekologická a zdravotne nezávadná k ľuďom a zvieratám, no extrémne účinná pri odstraňovaní rias, ktoré sa v rozvode vytvárajú pri zníženom prietoku a teplotách do 50°C. Doposiaľ nie je zistená baktéria s rezistenciou voči dezinfekcií PolyPIPE.

Nepoškodzuje materiály

Pri aplikácií nepoužívame žiadne kyseliny, ktoré by mohli spôsobiť problémy s rozvodom ani v prípade že sú trubky v horšom stave. PolyPIPE dezinfekcia vytvára na povrchu biocidný film, ktorý chráni pred ďalším vznikom baktérií či kórózií potrubia.

Zvýšené hodnoty baktérií a rias v potrubí sú častým problémom

Zanedbané a neudržiavané rozvody vody vytvárajú ideálne podmienky pre rast a tvorbu vodných baktérií. Jemný nános biofilmu, ktorý sa prirodzene tvorí na vnútornej strane potrubí je živnou pôdou a útočiskom pre baktérie. 

Najčastejším a zároveň aj najnebezbečnejším rizikom je skrytá baktéria Legionella, ktorá vzniká najmä v rozvodoch teplej vody bez cirkulácie. Legionella pneumophila spôsobuje tzv. Legionársku chorobu alebo pontiackú horúčku. Najnáchylnejšie sú práve malé deti a starí ľudia, ktorí majú oslabenú imunitu.

Odstránime z potrubia akúkoľvek baktériu, zákal či nepríjemný zápach.

Po čistení sa zvýši prietok, efektivita kúrenia, predĺži životnosť rozvodov a celková kvalita vody. Dezinfekcia navyše eliminuje šancu nákazy baktériou Legionella, E. Coli, Pseudomonas alebo zlatým stafylokokom.

PRACUJEME RÝCHLO

Rozvody a zásobníky pitnej vody dezinfikujeme už za 3 hodíny pomocou ekologickej a zdravotne nezávadnej dezinfekcie PolyPIPE

Rozvod je použiteľný okamžite po vyčistení s viditeľným rozdielom v kvalite vody, ktorú pijeme.

Dlhodobá ochrana potrubí zdravotne nezávadným polymérom

Máte pocit že sa vám doma, v kancelárií alebo v budove, ktorú spravujete zhoršila kvaltita vody, zmenila farba či vôňa? Častým problémom môže byť zvýšená hodnota baktérií a rias v potrubí, ktoré sa vyskytnú pri nízkom prietoku vody, opravách potrubia, či v prípade, že nezohrievate teplú vodu aspoň raz mesačne na 70°C. 

Rozvody a zásobníky pitnej vody dezinfikujeme už v priebehu 3 hodín bez použitia toxických látok a rozvod je použiteľný okamžite po vyčistení s viditeľným rozdielom v kvalite vody, ktorú pijeme.

Zvýšenie prietoku v potrubí. Zdá sa vám, že máte doma nižší tlak alebo menej vody?
Dôvodom môže byť znečistené potrubie upchaté vodným kameňom či hrdzou a ostanými mechanickými nečistotami. Potrubie je namáhané každý deň a postupom času sa na povrchu začne vytvárať krusta zložená z rôznych minerálov a hrdze. Takýto zhluk nečistôt postupne obaluje trubku a v závislosti od zloženia a materiálu, z ktorého je potrubie vyrobené upcháva potrubie postupne alebo zachytáva nečistoty na miestach so zníženým prietokom (kolená, redukcie, zlé zvary, atď.).

Identifikáciu problému

Po obhliadke skontrolujeme všetky vývody a nájdeme trasu v ktorej môže byť problém spôsobený. Vodovod nachystáme a pripravíme pre pripojenie potrebnej technológie.

Výber spôsobu čistenia

V závislosti od veku potrubia je potrebné zvoliť spôsob čistenia tlakom vody a vzducho alebo chemicky pomocou prípravkov pre rozpustenie vodného kameňa.

Ochrana systému

Po vyčistení systému a obnovení prietoku zabezpečíme a ochránime ho pred ďalším vytváraním a zachytávaním nečistôt, ktoré by mohli opäť zamedziť prietok a znížiť kvalitu vody.

Zanesenie plastových rozvodov

Hladká stena plastových rozvodov často spôsobuje že sa vodný kameň kryštalizuje na stenách trubky a takéto “šupinky” sa postupom času zachytávajú na zúžených miestach ako sú zvary potrubia, redukcie či prechody z jedného materiálu na druhý.

Postupom času tieto nánosy vytvoria zátku, ktorá zachytáva nielen mechanické nečistoty a zároveň je častým zdrojom baktérií a biofilmov v potrubí.

Zanesenie železných a pozinkovaných rozvodov

Železné a pozinkové potrubie sa časom a pôsobením vody poškodí a zničí sa ochranná vrstva. V železných rozvodoch sa hrdza začne vytvárať po stenách a s kombináciou vodného kameňa sa postupne obaluje smerom zvnútra von.

Pórovité a členité prostredie v potrubí je veľa krát zdrojom rôznych baktérií a najmä rias, ktoré v potrubí vznikajú pri nižšom prietoku.

PRACUJEME PO CELOM SLOVENSKU

Vyriešte problém s kvalitou vody vo vašom objekte už dnes!

Na emaily reagujeme
štandardne do 24 hodín.

Potrebujete pomoc hneď? Zavolajte nám!
Telefonický nás môžete kontaktovať v
čase od 8:00-19:00.

OTÁZKY A ODPOVEDE

Najčastejšie otázky ohľadom dezinfekcie a čistenia potrubia

Dohodneme sa s vami na termíne. Obvykle dokážeme prísť do 48 hodín. Ak sa jedná o pohotovosť, prídeme v najskoršom možnom čase. Dohodneme sa s vami na najskoršom možnom termíne. Havarijné stavy vieme riešiť ešte v ten istý deň. Po príchode ihneď začneme identifikáciou problému. V prípade, že sa jedná o závažnejší problém (napr. poškodené potrubie), sme schopní okamžite realizovať alternatívne riešenie. Ak ide “len” o znečistenie, pokračujeme s čistením.

Po čistení nastavíme systém tak, aby bola jeho prevádzka čo najefektívnejšia. Vysvetlíme Vám prečo problém vznikol a ako je možné mu v budúcnosti predísť. Systém dopustíme inhibítorom a dezinfekciou aby voda v kúrení ostala čo najdlhšie bez vzniku usadenín a rias. Celkové čistenie trvá od 2 do 5 hodín pri bežnom zanesení.Odporúčame systém čistiť aspoň každé dva roky, tak aby sa predišlo drahším a časovo náročnejším čisteniam či výmenám komponentov.

Jednoduchšie problémy sa dajú vyriešiť už v priebehu niekoľkých hodín. Presný čas odstávky určíme po začatí prác. Počas čistenia nie je potrebná vaša prítomnosť a môžete sa venovať inej činnosti. Stačí nám prístup k potrebným častiam domu. Než odídeme, všetko po sebe upraceme a vrátime do pôvodného, no funkčného stavu.

Čistenie účtujeme v hodinovej sadzbe, dopravu a spotrebovaný materiál. Hodinová sadzba za čistenie kúrenia je 75€/hod* za prácu dvoch technikov. Doprava je účtovaná za cestu tam aj späť 0,8€/km*. Ceny čistenia je tiež riešená v jednoduchších systémoch fixnou čistkou 400€ + doprava. Stáva sa že je systém v poriadku a práca trvá 30min – v tomto prípade sa účtuje len „všimné“ za výjazd…

*Uvedené ceny sú bez DPH.

Áno, vieme, že každá sekunda prerušeného fungovania budovy pre vás znamená nespokojných užívateľov a neraz aj stratený zisk. Dokážeme preto rýchlo a efektívne riešiť i havarijné stavy a dostať vašu budovu do plne funkčného stavu. Poradíme vám, ako fungovať ekonomickejšie – či už vďaka efektívnejšiemu kúreniu, alebo ochrane rozvodov, batérií i spotrebičov pred poškodením znečistenou vodou.

VIAC K TÉME

Najnovšie články

Ako správne vybrať ponorné čerpadlo

Výber správneho čerpadla môže byť zložitý proces, najmä pre tých, ktorí s tým nemajú skúsenosti. Tento komplexný sprievodca vám pomôže pochopiť základné parametre a faktory, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere ideálneho čerpadla pre vaše potreby. Či už potrebujete čerpadlo na zavlažovanie záhrady, zásobovanie domácnosti pitnou vodou alebo iný účel, tento článok vám poskytne užitočné informácie a praktické rady.

Read More »
Simplifying IT
for a complex world.
Platform partnerships